Blog

Catalunya serà la destinació escollida per més de la meitat dels catalans que faran vacances aquest 2020

Finalitzat l’estudi #tornaremaferturisme, des de Tourislab presentem algunes de les conclusions que se n’han extret per tal de conèixer les motivacions, preferències enogastronòmiques i plans de viatge dels turistes catalans després de la crisi de la Covid-19. 

En aquest sentit, com a resposta dels més de 2.400 participants durant el mes de maig,  7 de cada 10 enquestats afirma que viatjarà aquest any 2020. Només el 7,4% es quedarà a casa per por, inseguretat o dificultats econòmiques per igual. Entre els que sí faran vacances aquest any, més de la meitat (58%) escolliran Catalunya com a destinació per a viatjar aquest 2020. 

Els resultats de l’estudi #Tornaremaferturisme indiquen que més del 75% dels viatgers catalans dedicaran una setmana, com a mínim, a les seves vacances i busquen destinacions sense aglomeracions i prop de la natura.Entre les activitats que realitzaran destaquen les passejades a la natura (71,4%) i la visita a pobles i ciutats (70,2%).

 Les propostes enogastronòmiques (68,9%) constitueixen la tercera activitat preferida per a famílies i grups d’amics i es situen com a primera opció per a les parelles (77%). Per despesa, el 36,4% dels enquestats destinaran entre 50 i 100 euros a activitats d’enoturisme i gastronomia.

Com a destinacions, Costa Brava (39,4%) i Pirineus  (83,7%) encapçalen les preferències dels catalans i, tot i la crisi sanitària i econòmica de la Covid-19, es manté l’estiu com a temporada alta de vacances amb un 58,4% de viatges i excursions entre juliol i agost.

Com a tendència general, 7 de cada 10 enquestats catalans reservarà les seves vacances a l’últim moment, un cop la situació sigui menys incerta.

L’enogastronomia com element desestacionalitzador i d’elecció de la destinació

 Els resultats de l’estudi especialitzat en enoturisme i gastronomia apunten que els turistes enogastronòmics no canviaran els seus hàbits a conseqüència de la pandèmia. En aquest context, un 32,7% dels catalans enquestats manifesta que la gastronomia els influeix bastant a l’hora d’escollir una destinació per viatjar-hi o fer-hi una excursió, destacant també l’experiència a restaurants gourmets.

Pel que respecta a les activitats més demandades per excursionistes i turistes, la visita al celler, tastos i maridatges en l’enoturisme, i les experiències més bàsiques (àpats a restaurants, mercats, anar de tapes, visitar productors, …) en l’àmbit gastronòmic. Així doncs, la visita a cellers és considerada com una activitat ja consolidada a les destinacions i que resulta atractiva tant pels que influeix poc la gastronomia com pels que influeix bastant o molt.

Per a més informació, consulteu tots els RESULTATS DE L’ENQUESTA.

Estudi turisme post Covid
TECNOREDESSA. Despatx 222
Av. de Bellissens, 42. 43204 Reus
T. 877 911 225 – M. 696 399 156
tourislab@tourislab.com