Blog

Tourislab ha estat l’empresa adjudicatària de la licitació de l’assistència tècnica en matèria enogastronòmica de Turisme de Catalunya durant els propers anys.

Començem l’any amb una molt bona noticia i és que Tourislab ha estat l’empresa adjudicatària de la licitació del contracte de serveis d’assessorament tècnic del programa turisme Enogastronòmic de l’Agència Catalana de Turisme per als propers anys.

L’objecte del projecte és el desenvolupament i l’execució del pla d’accions anual, d’acord amb Pla de Màrqueting Turístic de Catalunya desenvolupant una estratègia que permeti posicionar Catalunya en una referència imprescindible del turisme enogastronòmic d’Europa.

 Aquesta estratègia ha de basar-se en els avantatges que Catalunya pot oferir, així com en els segments de demanda als quals s’orienta segons necessitats fonamentals, els productes turístics i els mercats. Tot això en línia continuista amb gran part dels objectius de l’anterior pla de màrqueting, però orientant-se a models de producte 4D: desestacionalització (destinació de primer nivell tot l’any), despesa (atraure a turista de major poder adquisitiu), desconcentració (repartiment fluxos turístics) i diversificació (nous segments/nous mercats).

Per tal d’assolir l’objectiu principal a través dels models de producte 4D, Catalunya ha de posicionar i desenvolupar una oferta atractiva per a diversos segments, mercats i tipologies de productes, en funció del seu anàlisi previ vers atractivitat i competitivitat.

L’assistència tècnica pivota sobre dos projectes que Tourislab ha elaborat per la Direcció General de Turisme:

  • L’Estratègia de turisme enogastronòmic a Catalunya 2022-2027
  • La candidatura de Catalunya com la Regió Mundial de la Gastronomia l’any 2025.

 En aquesta línia, el Departament d’Empresa i Treball ja està desplegant les actuacions contemplades a l’Estratègia de turisme enogastronòmic a Catalunya 2022-2027presentada el passat mes de juny. L’objectiu d’aquest pla, que compta amb 7 milions d’euros provinents dels fons europeus Next Generation, és fer de Catalunya una referència imprescindible del turisme enogastronòmic d’Europa. Amb el finançament adjudicat, comença el desenvolupament dels 32 projectes previstos en aquesta estratègia. Entre aquests, destaca la creació d’infraestructures i equipaments que atreguin nous públics i generin impacte econòmic arreu del territori.

Per altra banda, Catalunya serà la Regió Mundial de la Gastronomia l’any 2025. Es convertirà, d’aquesta manera, en la primera regió europea que rep aquesta distinció. El reconeixement confirma la consolidació d’un model turístic innovador i regeneratiu on la revolució gastronòmica de Catalunya va molt més enllà del restaurant i obre les portes a descobrir el territori i la producció alimentària local i singular.

Amb aquest sentit el servei d’assistència tècnica donarà continuïtat als projectes i a la feina ja realitzada d’assessorament enogastronòmic desenvolupat els darrers anys per a l’Agència Catalana de Turisme i la Direcció General de Turisme.

Tourislab és una consultoria turística especialitzada amb turisme enogastronòmic que compta amb una llarga trajectòria amb la definició d’estratègies, estructuració d’oferta i de productes turístics especialitzats per aquest segment de nínxol.

Si necessites suport per al desplegament del teu projecte, no dubtis en contactar amb nosaltres.

 

TECNOREDESSA. Despatx 222
Av. de Bellissens, 42. 43204 Reus
T. 877 911 225 – M. 696 399 156
tourislab@tourislab.com